היום כל בעל עסק שמכבד את עצמו יודע שבניית אתר הוא שלב הכרחי לצמיחה ולהתפתחות של העסק שלו.
בעלי עסקים רבים מחפשים את הפתרון המהיר והזול ובוחרים לבנות אתר בעצמם באמצעות פלטפורמות שונות שהאינטרנט מציע.
בין אם אתם נוטים להקים את אתר האינטרנט בעצמכם ובין אם בחרתם לקחת חברה מקצועית שתעשה זאת עבורכם, ישנן מספר טעויות שכדאי להכיר ולהימנע מהם.
למה חשוב לדעת?
אם אתם בונים את האתר שלכם בעצמכם, מובן למה הכתבה הזאת תעניין אתכם ולמה חשוב להימנע מטעויות. אבל, אם לקחתם חברה מקצועית בתחום למה בכל זאת כדאי לכם לקרוא? ובכן, התשובה הפשוטה היא שכמו לפני כל צעד חשוב בחיים, כמו לקנות דירה או לקחת משכנתא, על אף שאתם יכולים לשכור את שירותיהם של מומחים בתחום כדאי שתבצעו מחקר בעצמכם על מנת להבין את המושגים הבסיסיים, לעצור טעויות שאתם מזהים ולדעת לשאול את השאלות הנכונות.
טעות מספר 1 – מי אני?
דילוג על אפיון. שלב האפיון הוא שלב קריטי בדרך לבניית האתר שלכם. בשלב הזה אתם או החברה שלקחתם, מבינים מי אתם ומה המוצר שלכם וכך מתנחים כיצד האתר שלכם צריך להראות, באיזה היררכיה הוא צריך להיבנות ואיזה מסרים שיווקיים כדאי שהוא יכיל. דילוג על שלב זה יכול להוביל לתוצאה של אתר שאינו מותאם בכלל לצורך שלכם.
טעות מספר 2 – חוויה
אומרים שאתר הוא מעין כרטיס ביקור של העסק בימנו ולכן יש לנו נטייה לרצות לעצב אותו הכי יפה, הכי מיוחד, הכי מוגזם. אך חשוב לא לשכוח לחשוב גם על חווית המשתמש שלך באתר. לעיתים דווקא הפשוט, הנקי, הנוח והברור הם יהיו הקו המנחה לעיצוב האתר שלך על מנת שהלקוחות יאהבו את השימוש הנוח והקל בו וירצו לחזור אליו.
טעות מספר 3 – שימוש בקוד סגור
במידה ולקחתם חברה שעוסקת בתהליך בניית אתרים, ודאו שהמפתחים בונים את האתר בקוד פתוח על מנת שתוכלו לעדכן את האתר, להוסיף ולשנות בו דברים באופן עצמאי לאחר עלייתו לאוויר ללא תלות במפתחים.
טעות מספר 4 – מה עושים מכאן?
הימנעו מיצירת חוסר ודאות אצל הלקוח. לאחר שהוא נכנס לאתר, ובהנחה שהוא רוצה לקחת או לקנות את השירות שאתם מציעים, ודאו שהוא מבין מה עליו לעשות – בין אם זה להתקשר אליכם, להשאיר פרטים ליצירת קשר או להוסיף לסל ולרכוש את המוצר.
טעות מספר 5 – ניהול
הימנעו מלקחת מערכת ניהול לא ידידותית למשתמש. המערכת צריכה לעזור לכם להעלות תכנים ומוצרים נוספים לאתר שלכם כך שבמידה ולא תסתדרו איתה, הדבר יכול להקשות עליכם מאוד.
לכו לבנות!
או שבעצם יבנו בשבילכם. לא משנה באיזה אופציה תבחרו בסופו של דבר, תחקרו, תעמיקו, תכנסו לאתרים שאתם אוהבים יותר וכאלה שפחות ותשאבו רעיונות. והכי חשוב – הימנעו מטעויות.